Wat leuk dat je ook even komt kijken naar wie ik ben. Je gaat ten slotte bij mij “op de bank”, dan is het fijn om van tevoren alvast een indruk te krijgen.

Aangenaam, ik ben Janne en ik houd van dingen leren. Dat ben ik al een tijdje aan het doen en op wonderlijke wijze komen veel dingen waar ik over geleerd heb (in georganiseerde vorm of zomaar in het wild tegen gekomen in het leven) in het vak Mesologie bij elkaar.
Ik vind het menselijk lichaam eindeloos interessant. Ik kan me heerlijk verwonderen over hoe vindingrijk het lijf kan zijn in het opvangen van dingen die je uit balans zouden kunnen brengen.

Tijdens de 4-jarige opleiding Mesologie aan het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam kwam ik tot de verdieping van de kennis die ik over het lijf had. Waarom doet het lijf wat het doet? Je bent immers gebouwd om energie te besparen. Door die lens bekeken is het ontzettend interessant welke patronen er te herkennen zijn tussen op het eerste gezicht onsamenhangende klachten. Want waarom doet je lichaam wat het doet? Waarom ben je moe of heb je buikpijn? Wat zit daar achter? Veel dingen die je lijf doet waar je niet op zit te wachten noemen we klachten. Leren begrijpen welke boodschap je lijf over probeert te brengen is een mooi avontuur. Door beter te leren kijken naar jezelf leer je wat goed is voor jou. Inzicht in wat goed is voor jouw lijf en hoofd (en uiteindelijk ziel) vergt oefening, daarbij is het fijn als iemand je ongeveer de goede kant op stuurt. En uiteindelijk kun je zelf je eigen gebruiksaanwijzing schrijven.

Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond vind ik het idee dat veel tot alles verklaarbaar is ontzettend rustgevend. Maar ja, dan heb je natuurlijk nog het hoofd en alle andere dingen die wat moeilijker meetbaar en traceerbaar zijn. En dan begint het voor mij echt interessant te worden. Je bent immers geen loslopend lijf, maar je lijf is onderdeel van een groter geheel. Hoe je die (mentale) binnenkant vormgeeft verschilt voor iedereen en heeft gevolgen voor het lijfelijke gedeelte van jou. Als je wilt kijken naar de klachten van een mens is het dus van belang om naar het geheel te kijken. Dan kun je niet meer een simpele oorzaak van iets aanwijzen, want hoe meer je naar het geheel kijkt hoe duidelijker wordt dat alles samenhangt. Ingewikkeld en leuk.

Ga je mee op avontuur? Dan gaan we puzzelen.

P.S. Ik kom oorspronkelijk uit Duitsland, dus een consult kan ook in het Duits gevoerd worden. Grijp je soms naar Engels om precies uit te leggen wat je bedoelt? Helemaal prima, door mijn studies spreek ik ook vloeiend Engels. Wil je (nog) meer over mijn achtergrond weten? Dan kun je op mijn LinkedIn kijken.