Vergoeding

Hieronder zie je de kosten per consult. Na het consult kan het bedrag bij voorkeur contactloos betaald worden, de factuur wordt daarna per mail toegestuurd. Je kunt zelf de factuur declareren bij uw ziektekostenverzekeraar. Of je zorgverzekeraar een (deel) van een Mesologie consult vergoedt hangt af van je verzekeraar. Hier kun je kijken hoe het bij jou zit. Check ook altijd voor de zekerheid nog je polisvoorwaarden, zo kom je niet voor een verrassing te staan.

Let op: Bij het niet nakomen van een consult of minder dan 24 uur van tevoren afzeggen moet ik helaas 50% van het consult in rekening brengen. Deze kosten worden nooit vergoed door de zorgverzekeraar.

Kosten

Een mesologie consult is een btw-vrijgestelde dienst.

Aanschaf supplementen

In de meeste gevallen gaat u naar huis met een adviesbrief waar ook supplementen op vermeld staan. Deze supplementen zijn soms bij uw lokale drogist of biowinkel te koop. Mocht dat niet lukken kunt u de supplementen via internet bestellen.

In sommige sommige gevallen is het essentieel om te controleren of er interacties zijn tussen uw huidige medicatie en de supplementen die ik adviseer. Tijdens het consult zal ik dit benoemen en uw toestemming vragen om uw gegevens door te sturen naar de apotheker en of u de middelen bij deze apotheek wilt bestellen. Voor de interactiecheck werk ik samen met de gespecialiseerde apotheker Han Siem in Amsterdam. Na positieve beoordeling worden de supplementen inclusief de factuur, naar uw thuisadres verzonden. Aansluitend ontvangt u van mij via de mail advies over het gebruik van deze supplementen.

Deze interactiecheck is kosteloos als de gecontroleerde middelen vervolgens bij deze apotheek worden besteld; zo niet wordt er door de apotheek €25 in rekening gebracht. In alle gevallen is het tot nog toe goedkoper geweest om de supplementen bij deze apotheek te bestellen. De praktijk verdient niets aan deze dienst.