Een consult verloopt altijd via een aantal stappen. Bij een eerste consult nemen we je intakelijst door en je voedingsdagboek.

Daarna mag je op de bank plaatsnemen en bekijk ik je tong (volgens de Traditioneel Chinese Geneeswijze) en ik voel je pols (volgens de Ayurveda en de Traditioneel Chinese Geneeswijze).

Dan voel ik (natuurlijk met jouw toestemming) je buik en bekijken we eventuele plekken waar je klachten ervaart. Vervolgens meet ik met een weerstandsmeter acupunctuurpunten op handen en voeten.

Vervolgens bekijk ik welk beeld uit de verzamelde informatie ontstaat. Deze integratie vormt het zwaartepunt van de Mesologie. Hierbij gaan wij uit van het basisprincipe: de individuele menselijke eenheid. Dat wil zeggen dat anatomie (lichamelijk onderzoek), fysiologie (meting), gedrag (psyche), de denkwereld en de energie uitingsvormen zijn, waarmee het individu uitdrukking geeft aan zijn unieke bestaan. Wat maakt dat er bij jou een bepaald beeld naar voren komt?

Aan het einde van je consult ga je naar huis met leefstijladvies, voedingsadvies of supplementen. Soms een combinatie van 2 of 3 elementen. Daarbij is altijd het uitgangspunt door zo min mogelijk in je systeem in te grijpen zo veel mogelijk ondersteuning te geven.